Google premierar SSL-certifikat

Marcus Törnell 10 november 2017

För ett par år sedan började Google att premiera mobilanpassade sidor och straffa de som inte var det. Nu tar man sedan nästa steg, att premiera krypterade sidor, för Google vill se ett säkrare internet. De har satt som mål att alla sidor på internet ska vara krypterade, något som kommer ta väldigt lång tid att uppnå om det ens är möjligt.

Detta ger dig dock en möjlighet nå bättre sökresultat på Google.

För att en sida ska vara krypterad behöver ett så kallat SSL-certifikat kopplas till domänen. Certifikatet krypterar informationen mellan besökaren och hemsidan så att inga uppgifter kan snappas upp av någon utomstående. Detta är något som länge funnits inom e-handeln där man får uppge känsliga uppgifter som kreditkortsinformation, och inom bankväsendet där det ställs höga krav på säkerhet vid inloggning.

Om en sida är krypterad eller inte kan du se i adressfältet i webbläsaren (se bilden ovan). En krypterad sida böjar med https:// istället för det vanliga http://. Även ett grönt eller gult hänglås brukar kunna ses intill adressen.

Hur skaffar man då ett SSL-certifikat? Det kan du läsa om nedan.

SSL för dig med en hemsida byggd i Snowfire

Har du en hemsida byggd i Snowfire så finns det en gör-det-själv-guide som du kan använda dig av. Har du inte tid eller tycker att det verkar krångligt löser vi detta åt dig för 950 kr.

SSL för dig med en hemsida byggd i Wordpress

För dig med en sida byggd i Wordpress ser processen lite olika ut beroende på vilket webbhotell du har din hemsida.

Är du intresserad, hör av dig till oss så kollar vi upp vad som gäller för ditt webbhotell.